IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Viktig information om sparade filer på PC's.

IT-teamet vill på förekommen anledning poängtera hur viktigt det är att ni som är brukare av PC’s i vår IT-miljö, sparar era filer under ”Dokument” eller på P: katalogen som ligger under ’Dator’. Detta är samma ställe men två olika vägar att nå den på.

Sparar man sina filer på detta ställe så tas säkerhetskopiering (backup) på filerna och det ligger också säkrade mot ifall att någonting skulle hända er dator. Det finns exempel på virus som krypterat filerna som ligger på skrivbordet/C: disken, där det då inte tas någon backup, och blir oåtkomliga. Andra exempel är vid utbyten eller ominstallationer av datorer som gör att filerna försvinner. Detta kan undvikas om ni för till vana att alltid spara på detta ställe! Se bild till höger.


Känner ni fortfarande att det är nödvändigt att ha filer på skrivbordet så måste ni göra detta i form av genvägar. Spara filen under ”Dokument” och högerklicka på den, välj ’Skicka till’ -> Skrivbord (genväg). Genvägen läggs då på skrivbordet och orginalet ligger säkrat på rätt ställe, syncat mot servern.

Bilden pekar på vart man ska spara filerna, sett från Utforskaren.

Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2015-05-28      Senast ändrad: 2015-05-28