IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Uppdatering av växel- och hänvisningssystemet

Måndagen den 23 november infördes en ny förbättrad telefonlista och förändringar i hur man hänvisar sin telefon.

MEX-uppgraderingen har nu genomförts i Kävlinge och fasta anknytningar kopplas framöver digitalt till mobiltelefoner. Det innebär att det framöver går att ringa anknytningar via mobiltelefonen. Den nya telefonlistan är på plats och den automatiserade telefonisten för interna samtal är åter i bruk.

Du loggar in på BluStar Web (telefonlistan/hänvisningssystemet) med din anknytning (fyra sista siffrorna i det fasta numret). Lösenordet är samma du tidigare haft, om du inte haft något så lämnar du det blankt. Du kommer då bli ombedd att sätta ett nytt lösen, vilket inte kan vara samma som din anknytning.

Telefonlista

På intranäten och sidan http://telefoni.itteamet.se/BluStarWeb/Startlänk till annan webbplats, här kan du enkelt söka fram nummer inom organisationerna. Telefonlistan fungerar i din mobila enhet, även utanför vårt nätverk, vilket innebär att du alltid kan hitta de nummer du söker på egen hand. Försök att inte belasta kommunernas kundtjänst med interna kopplingssamtal.

Du hittar en lathund över telefonlistan härPDF (pdf, 70.6 kB).

Plåt-tant/automatiserad telefonist för interna samtal

För interna samtal har vi en automatiserad telefonist som hjälper dig att koppla inom organisationen. Du ringer 4040 och följer instruktionerna.

Hänvisningar

Du kan hänvisa din telefon på flera olika sätt, via din kalender i Outlook, ringa en hänvisningskod, eller via telefonlistan, som både ger möjlighet till återkommande aktiviteter såväl som en Quick. Läs mer om hur du gör via lathunden för hänvisningar via lathunden för hänvisningar.PDF (pdf, 59.1 kB)

Den tidigare gula-ikonen, CMQ Quick, fungerar dessvärre inte längre.

Kontrollera dina aktiviteter

Under uppgraderingen har gamla aktiviteter i vissa fall följt med och aktiverats på nytt. Alla användare uppmanas att gå in via telefonlistan och kontrollera vilka aktiviteter som finns på anknytningen. De som är felaktiga/inaktuella ska tas bort. Se även över dina sökord!

Nå äldre röstmeddelanden

Röstmeddelanden som lämnades före fredagen den 20 november nås via 4045. Nyare röstmeddelanden nås som vanligt på 9090.

Kontrollera röstmeddelande

Du som har mobiltelefon sedan tidigare förlorar röstbrevlådan hos Telenor, den kommer istället vara kopplad till ditt fasta nummer. Kontrollera därför om du behöver uppdatera din hälsningsfras på telefonsvararen, manual för röstbrevlådanPDF (pdf, 67.9 kB).

Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2015-11-27      Senast ändrad: 2015-11-27