IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Tips att tänka på vid lösenord..

Vi har listat lite tips och saker att tänka på vid sitt lösenordsbyte för att den ska bli så smärtfri som möjligt!

- Tänk på att inte använda svenska tecken såsom: å, ä, ö. Dessa tecken kan inte uppfattas av vissa enheter och kommer då inte att fungera.

- Byter ni lösenordet i datorn/på användarkontot så behöver ni byta det i er telefon/surfplatta också.
Det finns tyvärr ingen möjlighet att uppdatera detta automatiskt. Guider finns under Manualer & Självserviceöppnas i nytt fönster om ni behöver hjälp.

- Tänk på att inte återanvända gamla lösenord eller använda samma lösenord på flera olika ställen. Det är inte möjligt i vår IT-miljö att använda tidigare använda lösenord och det är heller inte säkert då detta kan vara enkelt att gissa för bedragarna eller andra som inte vill dig väl.

Hur gör jag för att byta lösenord?

Det finns lite olika sätt:
- Sitter du på windowsdator? Klicka då CTRL + ALT + DEL när du är inloggad, en ny bild kommer visas där du har "Ändra lösenord" i menyn.

- Internt i nätverket så kan man besöka http://bytlosenord/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Fungerar oberoende av enhet som man använder och allt man behöver göra är att följa instruktionerna på sidan.

- Externt (hemifrån tex.) så kan man surfa in på webmailen. https://epost.skakom.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster följ sedan dessa steglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för hur man enkelt byter sitt lösenord inne på webbmailen!

- Sista alternativet som också är möjligt att göra är att personligen kontakta vår Servicedesk via 046-739797, eller support@itteamet.se

Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2017-03-21      Senast ändrad: 2017-03-21