IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Ny version av webbläsaren Internet Explorer och förbättrad uppdateringshantering

Kommunerna har hittills använt sig av Internet Explorer 9 som standard-webbläsare. Denna kommer vi nu att byta ut mot Internet Explorer 11.

Uppgraderingen kommer att ske helt automatiskt så du behöver inte göra någon aktiv åtgärd, och dina sparade ”favoriter” ligger kvar (om någon av er undrar varför vi använder Internet Explorer och inte någon annan webbläsare som standard så är det för att vi har viktiga system som bara fungerar mot Internet Explorer). Om ni får problem med någon webbsida och tror att detta beror på uppgraderingen så hör av er till Service Desk på 046-73 97 97 eller lägg ett supportärende till oss.

Vi förbättrar även uppdateringshanteringen mot våra PC. För att rätta till felaktigheter i Windows och Office samt täppa till säkerhetshål så måste vi hela tiden skicka ut uppdateringar till era datorer. Detta kan kräva omstart av datorn och ibland har det drabbat användare som t.ex. stått mitt i en presentation och tvingats starta om. Vi byter nu ut systemet som hanterar uppgraderingarna så att vi kan få bättre kontroll på när uppgraderingarna installeras och ni slipper påtvingade omstarter. Vi kommer även att mer frekvent uppdatera s.k. insticksprogram som Adobe Flash och Shockwave då dessa är kända för att ha säkerhetshål.


Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2015-08-19      Senast ändrad: 2015-08-19