IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Ett enkelt sätt att få ett nytt lösenord

Det har funnits sedan starten men används i liten utsträckning vid återställning av lösenord är SMS-webben. Här kan man med hjälp av en kollega återställa sitt lösenord och få ett nytt skickat till sitt registrerade mobilnummer.

Det man gör är att man skriver in sitt mobilnummer så att det blir kopplat till sin nuvarande användarinloggning och vid behov av återställning så skickas ett sms med det nya lösenordet till sin mobiltelefon. Eftersom man själv har blivit av med lösenordet så tar man hjälp av någon annan, en kollega till exempel (chefer kan alltid återställa lösenord). Via kollegans datorsession så loggar du in på sidan och personen i fråga får därefter uppge sitt användarid. Detta är extra finess speciellt nu vid sommartider då exempelvis chefen är på semester.
För insamling och mer info:

Telefoninsamling
Om du vill ha möjlighet att få nytt lösenord via sms, behöver du ange ett mobilnummer på telefonwebben. Har du angivet ett mobilnummer, så kan vem som helst som har ett administrativt konto hjälpa dig få ett nytt lösenord.
Gå in på nedanstående sida omgående och ange ditt mobilnummer.
http://telefonwebben/Insamlinglänk till annan webbplats
 
SMS-lösenord
På sms-lösenordssidan kan du hjälpa en kollega att få ett nytt lösenord.
Lösenordet skickas då till det mobilnumret som kollegan tidigare registrerat.
http://telefonwebben/smslänk till annan webbplats

Manual: Telefoninsamling och SMS-lösenordlänk till annan webbplats

Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2015-06-09      Senast ändrad: 2015-06-09