IT-teamet
för Burlöv, Kävlinge och Staffanstorps kommuner

Detta ska du i Kävlinge kommun göra senast 10/10

Gäller alla medarbetare i Kävlinge kommun
  • Det är bra om du rensar bort gamla mail i din: Inkorg, mappar, papperskorg och skickade försändelser. Ibland finns gamla mail kvar som är flera år gamla och det är ett gyllene tillfälle nu i samband med att vi får nya system att rensa bort sådant som inte behövs längre. 

 
Så gör du för att rensa bort gamla mail.
1. Markera mailet du vill ta bort.
2. Högerklicka — välj "Radera och töm".

 

  • Om du i Groupwise vet att du använder dig av funktionen Arkivet, så ska du veta att det inte kan migreras över till Outlook. En manual hur du kontrollerar om det finns e-post i arkivet och hur du i sådant fall flyttar arkivet (så att det kan migreras över) finns på www.itteamet.selänk till annan webbplats - under fliken "Manualer".
  • Det är också viktigt att veta att Favoritkontakter inte kan migreras över. Dessa måste sparas ner till vanliga kontakter. Även här finner du en manual på hur du går tillväga på www.itteamet.selänk till annan webbplats under fliken "Manualer".

 
Manualerna, som du finner på www.itteamet.se/manualer , är enkla att följa. Se till att noggrant följa texten och bilderna med de röda rutorna - så kommer det att fungera bra.
 
Ovanstående tre punkter måste du genomföra allra senast den 10 oktober — dels för att arkiverade mail och favoritadresser ska följa med till den nya IT-miljön och dels för att rensa i dina gamla mail — vilket kommer att underlätta migreringen.

Sidansvarig: Marcus Larsen

Senast publicerad: 2012-09-04      Senast ändrad: 2012-09-04